Всички пяха „Тих бял Дунав“ на сцената за националния празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2018 13:20

Всички пяха „Тих бял Дунав“ на сцената за националния празник

С развяване на националния флаг и с масово изпълнение на „Тих бял Дунав” завърши концертът в Тополовград, посветен на Освобождението на България.

Той се състоя на 2 март от в Големия салон на тополовградското читалище и в него участваха повечето от самодейните състави на читалището, ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” и деца от ДГ „Щастливо детство”.

Поздравително слово по случай празника към жителите на Тополовград и общината направи зам.-кмета на общината Маргарита Георгиева.

На следващия ден пред паметника на централния площад представители на политически партии, обществени организации и граждани поднесоха венци и цвета.

”Пробуждане с хоро” в чест на празника

Тополовградчани се включиха в инициативата ”Пробуждане с хоро” и танцуваха на централния площад на националния празник. Със значимо за Тополовград присъствие, бе почетен 140-годишнината от Освобождението на България. Въпреки не особено благоприятното време, много граждани, представители на организации, институции и партии със национални знаменца в ръцете, подарени от кмета на общината Божин Божинов, дойдоха на площад „Освобождение”. След като знаменосците и асистентите им застанаха от двете страни на паметника, проехтя одата „Опълченците на Шипка” в изпълнение на незабравимия Константин Кисимов.
Слова за празника произнесоха зам.-кметът Маргарита Георгиева и секретарят на местното читалище Райна Зотова. Поднесени бяха много венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата и независимостта на България от името на институции, организации, училища, читалища, политически партии и граждани. С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта им.
На събитието присъстваха и председателят на ОбС – Васил Сяров, зам.-кметът Наско Стоянов, общински съветници и други официални лица.
След края на тържеството много от присъстващите се хванаха на хорото на площада.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2018 13:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.