Всички пяха „Тих бял Дунав“ на сцената за националния празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2018 13:20

Всички пяха „Тих бял Дунав“ на сцената за националния празник

Акценти

  • Трети март бе чествян два дни

Свързани публикации

С развяване на националния флаг и с масово изпълнение на „Тих бял Дунав” завърши концертът в Тополовград, посветен на Освобождението на България.

Той се състоя на 2 март от в Големия салон на тополовградското читалище и в него участваха повечето от самодейните състави на читалището, ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” и деца от ДГ „Щастливо детство”.

Поздравително слово по случай празника към жителите на Тополовград и общината направи зам.-кмета на общината Маргарита Георгиева.

На следващия ден пред паметника на централния площад представители на политически партии, обществени организации и граждани поднесоха венци и цвета.

”Пробуждане с хоро” в чест на празника

Тополовградчани се включиха в инициативата ”Пробуждане с хоро” и танцуваха на централния площад на националния празник. Със значимо за Тополовград присъствие, бе почетен 140-годишнината от Освобождението на България. Въпреки не особено благоприятното време, много граждани, представители на организации, институции и партии със национални знаменца в ръцете, подарени от кмета на общината Божин Божинов, дойдоха на площад „Освобождение”. След като знаменосците и асистентите им застанаха от двете страни на паметника, проехтя одата „Опълченците на Шипка” в изпълнение на незабравимия Константин Кисимов.
Слова за празника произнесоха зам.-кметът Маргарита Георгиева и секретарят на местното читалище Райна Зотова. Поднесени бяха много венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата и независимостта на България от името на институции, организации, училища, читалища, политически партии и граждани. С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта им.
На събитието присъстваха и председателят на ОбС – Васил Сяров, зам.-кметът Наско Стоянов, общински съветници и други официални лица.
След края на тържеството много от присъстващите се хванаха на хорото на площада.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2018 13:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама