Депутати разговарят с тополовградски избиратели

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:43

Депутати разговарят с тополовградски избиратели

Христо Теодосиев

С чисто лични проблеми и помощ за отстраняване преди всичко на бюрократични спънки бяха дошли избиратели от Тополовград на срещата с народните представители Бойко Боев и д-р Ясен Янев на 13 февруари. Двамата депутати от НДСВ, избрани от Хасковския регион, бяха в Тополовград.
Изключително важна и навременна беше визитата на Панайот Казаков – директор на ,,Тополовград БГ“, който потърси яснота относно бъдещето на тютюнопроизводството.
Оказа се обаче, че усилията, които правят в момента тружениците за регистрация на сдружение, може да бъдат напразни. Според г-н Боев, Тютюневият холдинг малко е подвел хората. Тези 150 млн. лв, с които е субсидирано производството, вече нямало да ги има. Държавата можела да осигури едва около 75 млн. лв., но финансовото министерство не е направило нищо в тази посока. Това означавало, че цената на тютюна ще се срине.
Кампанията за новата реколта вече е започнала, земята е обработена и предстои залагане на тютюневия разсад. Времето притиска производителите, а не е ясно каква ще е ползата от всичкия този труд, коментира пред гостите г-н Казаков. Така се стигна до решение да бъде проведена среща, на която г-н Боев да разясни подробно на тютюнопроизводителите каква е ситуацията в бранша. Срещата по този повод ще се проведе на 06 март 2006г. от 10,00 часа в читалището на Тополовград.
Повечето от хората, които дойдоха, изложиха своите проблеми пред народните избраници. На всички бе обещано да бъде оказано съдействие.
Секретарят на общината -Коста Стойчев, запозна народните представители с необходимостта от две УАЗ-ки, както и по-лека машина за снегопочистване. Идентични проблеми представи и Ангел Крумов, механик към общината, като добави, че е необходимо автомобила на кмета да бъде заменен. Старата лада, която не си знае годините, е бавна, харчи много и е крайно несигурна. По последния въпрос г-н Боев отбеляза, че ново возило за кмета може да има, но първо трябва да се гласува от Общински съвет.

В момента в община Тополовград върви регистрация на сдружението на тютюнопроизводителите, в което влизат 503 физически и юридически лица с квота 506 тона. Според г-н Казаков, необходимостта от сдружаване е продиктувана най-вече от европейски изисквания и обещаните 44% премии.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 667 754 преглеждания