Депутати разговарят с тополовградски избиратели

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:43

Депутати разговарят с тополовградски избиратели

Христо Теодосиев

С чисто лични проблеми и помощ за отстраняване преди всичко на бюрократични спънки бяха дошли избиратели от Тополовград на срещата с народните представители Бойко Боев и д-р Ясен Янев на 13 февруари. Двамата депутати от НДСВ, избрани от Хасковския регион, бяха в Тополовград.
Изключително важна и навременна беше визитата на Панайот Казаков – директор на ,,Тополовград БГ“, който потърси яснота относно бъдещето на тютюнопроизводството.
Оказа се обаче, че усилията, които правят в момента тружениците за регистрация на сдружение, може да бъдат напразни. Според г-н Боев, Тютюневият холдинг малко е подвел хората. Тези 150 млн. лв, с които е субсидирано производството, вече нямало да ги има. Държавата можела да осигури едва около 75 млн. лв., но финансовото министерство не е направило нищо в тази посока. Това означавало, че цената на тютюна ще се срине.
Кампанията за новата реколта вече е започнала, земята е обработена и предстои залагане на тютюневия разсад. Времето притиска производителите, а не е ясно каква ще е ползата от всичкия този труд, коментира пред гостите г-н Казаков. Така се стигна до решение да бъде проведена среща, на която г-н Боев да разясни подробно на тютюнопроизводителите каква е ситуацията в бранша. Срещата по този повод ще се проведе на 06 март 2006г. от 10,00 часа в читалището на Тополовград.
Повечето от хората, които дойдоха, изложиха своите проблеми пред народните избраници. На всички бе обещано да бъде оказано съдействие.
Секретарят на общината -Коста Стойчев, запозна народните представители с необходимостта от две УАЗ-ки, както и по-лека машина за снегопочистване. Идентични проблеми представи и Ангел Крумов, механик към общината, като добави, че е необходимо автомобила на кмета да бъде заменен. Старата лада, която не си знае годините, е бавна, харчи много и е крайно несигурна. По последния въпрос г-н Боев отбеляза, че ново возило за кмета може да има, но първо трябва да се гласува от Общински съвет.

В момента в община Тополовград върви регистрация на сдружението на тютюнопроизводителите, в което влизат 503 физически и юридически лица с квота 506 тона. Според г-н Казаков, необходимостта от сдружаване е продиктувана най-вече от европейски изисквания и обещаните 44% премии.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.