Шепа младежи разбиват, повреждат и никой не може да ги спре

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2022 08:36

Шепа младежи разбиват, повреждат и никой не може да ги спре

Дворът на „Социално подпомагане“ в Харманли след празниците осъмна с разбити люлки, купища боклуци. Обгорени пластмаси, изкъртена настилка и изкривени парапети допълват неприятната картина.

Служители разказват, че подобна гледка наблюдават всяка сутрин като пристигнат на работа, но последната надхвърля очакванията им. С грозната фасада с изкъртената облицовка на сградата вече са свикнали.

Според тях поразиите се правят от младежи, които вечер се събират в двора на сградата.

За това са сигнализирали на полицията няколко пъти. Те от своя страна се обръщали към прокуратурата, но тази институция отказва да се занимава с подобни случаи, защото размера на щетите са под минималната работна заплата.

„Социално подпомагане“ има поставени камери, но те са ефективни само през деня. През нощта не могат да снимат, защото няма външно осветление. От тази институция не можели нищо да направят по въпроса с охраната защото са в общинска сграда под наем, а и двора не бил ограден и не е с ограничен достъп.

Безпомощно заключение

Шепа злосторници повреждат и унищожават имущество и никой, ама НИКОЙ в тази държава не може да ги спре, а институциите си прехвърлят топката едни други. През това време щетите растат, а тяхното възстановяване се плаща от тези, които издържат институциите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2022 08:36
Напиши коментар

2 Коментара

  1. петър април 28, 20:08

    извинявайте,гусин антонов.пластмасата се чупи при доста дълго излагане на пряка слънчева светлина,а се разтопява и гори с пряк оггън.а настилката се отлепя при вятър около 30 м/с.
    а мазилката е под енерго–спестяваштото покритие /изолацията/ което е направено има–няма 10 години!!!хубав ден примат.

    Отговори на този коментар
  2. Антонов април 27, 14:42

    Извинявайте, г-н Атанасов, но да снимате тази порутена стена, измазвана сигурно преди 50г….всяко нещо си има срок на годност. Старата мазилка пада и без някой да я разбива, понякога само да се подпреш на нея и пада…Пластмасата също се чупи, особено като се нагрява дълги години от слънцето…не ви отива по този начин да представяте нещата. Случаите на умишлено чупене ги има естествено, и трябва да се наказват по-строго. А това че някой си изхвърля боклуците където му падне, говори за ниско възпитание и примитивизъм. Хубав ден.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама