Център за деца с увреждания в Свиленград отбеляза юбилей

От юли 9, 2021 16:04

Център за деца с увреждания в Свиленград отбеляза юбилей

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/958 година XVIII, 9 - 15 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Своите 10 години от създаването си отбеляза Детският център за деца с тежки множествени увреждания „Надежда” в Свиленград. За годишнината имаше импровизирано тържество със забавни игри и лакомства за децата.
„През изминалите години Детският център работи с пълен капацитет, което говори за доверие от страна на общността“, каза в словото си неговият ръководител Дарина Кондова.
С цел разширяване и обогатяване на социо-културната дейност центърът е партньор на читалище „Просвета – 1870”. Децата участват в съвместни изяви със свои връстници от читалищните формации и се обогатяват чрез музиката и различните видове музикални инструменти, изучаване на стари занаяти.
Социалната услуга на дневния център е разкрита през 2011 г. по проект на общината по инициатива на Сдружение на майките на деца с увреждания “Нашите деца могат” и Елена Манолова, съпруга на тогавашния кмет на общината Георги Манолов, която проведе активна дейност за обединяване и подпомагане на майките и решаване на най-належащите им проблеми в отглеждането на децата с увреждания.
Госпожа Манолова стана кръстница и един от постоянните спонсори на центъра, носещ името „На-дежда”.
От месец март 2012 г. центърът функционира като държавно делегирана дейност на Общината, чиято цел е повишаване качеството на живот на децата с увреждания, живеещи на територията на Свиленград. Капацитетът на центъра е 20 деца на възраст от 3 до 18 години, отглеждани в семейна среда. Тук те получават комплекс от социални услуги за цялостно обслужване през деня. Центърът разполага със зали за групова терапия, кабинети за индивидуална работа с психолог, логопед, сензорна стая, зала за рехабилитация и др.

От юли 9, 2021 16:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама