Театър „София“ с представления в с. Доситеево, Изворово и Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 7, 2023 07:59

Театър „София“ с представления в с. Доситеево, Изворово и Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Актьори от театър „София“ ще изнесат няколко безплатни представления в селата Доситеево, Изворово и град Харманли. На 24 юни, от 17:30 ч. ще е първото, в читалището на с. Доситеево „Архимандрид Доситей – 1908“. На другия ден, отново в същия час, те ще очакват зрители на сцената на читалището „Искра – 2018“ на с. Изворово, а на 26 юни – в читалището на гр. Харманли „Дружба – 1870“, от 17:30 ч.
Актьорите ще представят постановка по поемата „Пер Гюнт“ на норвежкия драматург Хенрик Ибсен.
В представлението „Пер Гюнт“ на Хенри Ибсен се разказва за изборите, които стават наша съдба, за невероятните приключения на един мечтател, който дръзва да тръгне на път, за да покори света. Той иска да се отдели от корените си, от родното си място, от собствената си майка, от любовта, която го очаква, като непрекъснато предизвиква и обърква своите съграждани. Опитва всичко. Сблъсква се с всичко. Дори когато попада в пустинята, осъзнава, че единственият житейски смисъл е да запазим себе си. А любовта, която го е чакала през целия му живот, е неговото спасение.
В ролята на Пер Гюнт е великолепният български актьор, който е и директор на Театър „София“, Ириней Константинов.
Това представяне ще даде възможност нова и разнообразна публика да получи достъп до култура, да преживее и да бъде съпричастна с новата театрална постановка. В ролите ще се превълплътят актьорите Александър Тонев, Йоанна- Изабелла Върбанова, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Неда Спасова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Пламен Манасиев, Симона Халачева, Неделин Найденов, Юлиян Рачков и студенти от НБУ.
В рамките на проекта ще бъдат проведени и уъркшопи и безплатни урок по актьорско майсторство за всеки, който иска да се потопи в театралната магия. „Всеки желаещ ще може да се превъплъти в герой от пиесата и поне за кратко ще бъдат актьор под ръководството на доц. д-р Лора Мутишева – преподавател в НАТФИЗ“, се казва в тяхното съобщение.

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 7, 2023 07:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама