Табели сочат, че може и да ремонтират пътя за Стара Загора?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2021 13:00

Табели сочат, че може и да ремонтират пътя за Стара Загора?

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 декември – 6 януари 2021 г., брой 46/978 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Поставиха информационни табели за ремонта на Πът ІІІ-559 – Πoлcĸи гpaдeц – Toпoлoвгpaд – c. Уcтpeм. Едната е на разклона Устрем – Срем, а другата – на изхода на Тополовград, посока Стара Загора. В тях е записано, че крайният срок за завършване е 13 октомври 2023 г.
Общата дължина на отсечката, която ще се ремонтира, е 23,410 км. Главната цел е „Подобряване на технико-експлоатационните характеристики на пътната отсечка“.
Общата стойност на проекта е 19 650 105,00 лв. с ДДС, от които 850 344, 50 лв. европейско и 150 060,75 лв. – национално.
Изпълнител ще е ДЗЗД (Дружество по закона за задълженията и договорите) „Лот 34 – АБВ“. В него участва фирмата „АБ“ – АД, която преди 9 години не успя да усвои отделените пари за този ремонт и „ВДХ“ АД.
На 27 април Георги Терзийски – председател на Управителния съвет Агенция „Пътна инфраструктура“ подписа договор №РД-33-4/27.04.2021 с Дружеството.
И за двете фирми изпълнители централните медии твърдяха, че са свързани с Делян Пеевски, който сега е депутат от ДПС и е санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“ .
Ремонтът трябваше да започне през лятото на тази година, но това не стана.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) е 10 месеца и започва да тече от датата на издаване на уведомлението за осигурено финансиране от страна на Агенцията, записано в договора с изпълнителя.

През 2012 година след протести на местните хора година бяха отпуснати над 4 млн. лв. за ремонт на този път.
Изпълнител бе „Консорциум – юг“, който не успя да го направи. След края на годината парите не бяха усвоени и бяха върнати на държавата.
От тогава досега тополовградчани поставяха въпроса многократно пред управляващи, депутати питаха в парламента, но действия не са предприемани.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2021 13:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама