Срещу Русия вече са в сила 5800 различни вида санкции

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2022 09:59

Срещу Русия вече са в сила 5800 различни вида санкции

Срещу Русия, която влезе във война срещу Украйна, световните държави и международни организации вече наложиха 5800 различни вида ограничения срещу Русия. Така тази страна се превърна в държава номер едно в света, срещу която са наложени най-много санкции.

Последните санкции са насочени към 20 руснаци, включително заместник-началник на кабинета на администрацията на президента Владимир Путин, соъбщава „Алджазира“.

  Ξ Министерството на външните работи на Япония публикува допълнителен списък със санкции срещу Беларус, който включва 12 физически лица и 10 беларуски компании и организации, съобщава ТАСС.

В същото време рублата пада стремоглаво. За един долар на 7 март, вече се дават 154 рубли, а 1 евро е 168,08 рубли.

На черно курсът е по различен, цените на стоките скачат. В клип в Телеграм се вижда как сирене, което е струвало 700 рубли, за ден цената му е над 1000.

  Ξ На фона на това президентът Владимир Путин обяви, че от 1 април в Русия ще бъде въведено ново плащане за семейства с деца от 8 до 16 години, съобщават руски сайтове.

На 7 март, от Световната банка съобщиха, че отпускат 723 милиона долара за Украйна. Тези средства ще помогнат на правителството да изплаща заплати, пенсии и социални програми за уязвими групи.

Войната

Окупаторите са деморализирани и все повече плячкосват и нарушават правилата на международното хуманитарно право относно военните конфликти, съобщават украински медии. Според тях вече има двама убити генерали – Виталий Петрович Герасимов и Андрей Суковицки.

Близо 95% от войските, които бяха дослоцирани на границата на Русия с Украйна, са навлезли в окупираната страна, но  Украйна още не е капитулирала.

  Ξ Президентът на Украйна Владимир Зеленски реши да отзове миротворците, които участват в международни мироопазващи операции, обратно в страната.

  Ξ Говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби каза, че украинските войски получават оръжия от 15 държави и според Пентагона ги използват ефективно. Това съобщава РИА Новости.

  Ξ Украйна създаде „международен“ легион за хора от чужбина и президентът Владимир Зеленски публично призова чужденците да се „борят рамо до рамо с украинците срещу руските военнопрестъпници“, за да покажат подкрепа за страната си. Миналата седмица Зеленски каза, че повече от 16 000 чужденци са се включили доброволно, без да уточни колко са пристигнали.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2022 09:59
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Интересно март 9, 08:34

    СБ отпуска 723 милиона долара, но това не е безвъзмездна помощ, а заем, който ще трябва да се изплаща.
    15 държави са изпратили оръжие, но то къщо ще трябва да се плати.
    Така, че т.н.помощ си е жива търговия, от която имат изгода продавачите.
    И като цяло кой ще е печелившия от този конфликт?
    Няма да са Украйна и Русия в случая, а който наистина има интерес от тази война

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама