Руски военни: „В тази ситуация ние сме фашисти“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2022 18:35

Руски военни: „В тази ситуация ние сме фашисти“

Акценти

  • $ 10.000.000 са преведени от Леонардо Ди Каприо в подкрепа на Украйна
  • Япония започна да доставя бронежилетки, каски и друго военно снаряжение на украинците.

Свързани публикации

В ситуацията, в който ни постави нашата държава, ние сме фашисти.  Това съобщиха пленени руски войници на брифинг в Интерфакс-Украйна. Заявиха, че са отишли ​​на пресконференцията доброволно, за да знаят всички истината. Обясниха, как са стигнали до тук.

„Имаше малка престрелка. Разбрахме, че се бием с цивилни, затова отидохме на преговори и се предадохме,“ каза един от тях, представил се за Черник.

По-късно руското министерство на отбраната съобщи, че в някои части от руските въоръжени сили, участващи във военната операция в Украйна, има наборни военнослужещи.

Това каза техния представител генерал-майор Игорь Конашенков призна, че едно от подразделенията, изпълняващи задачи по логистична поддръжка е било атакувано украинци и са били заловени военнослужещи.(Комерсант)

От Украйна военно министерство съобщи, че поради многобройни жертви, Русия продължава да извършва тайна мобилизация под прикритието на тренировъчни лагери във временно окупирана територия на Автономна република Крим, Краснодарски край и някои места на Донецка и Луганска области.

Днес в украински медии се разпространяват кадри на унищожени постройки, за които се твърди, че са на болница в Мариупол, където имало убити и ранени пациенти.

Медии на Украйна

Служители на Запорожката атомна електроцентрала са държани като заложници от четири дни. Вътре в станцията има около 500 руски войници и 50 единици тежка техника. Служителите на станцията са физически и психологически изтощени.

Руски медии

Има заповед от Националната гвардия на Украйна за подготовка за офанзива в Донбас през март 2022 г. Специалната операция на Русия, която започна на 24 февруари, провалила плановете за насилствено превземане на ДНР и ЛНР, които не се контролират от Киев, казал представител на Министерството на отбраната. Rusvesna.su

Световни медии

  • Администрацията на Байдън търси начини да ограничи достъпа на Русия до криптовалути;
  • Heineken спира производството и продажбата на бира под марката Heineken в Русия;
    Правителството на Великобритания обяви за престъпление влизането на руски самолети във въздушното пространство на Обединеното кралство.
  • Министерството на отбраната на САЩ заяви, че перспективата самолетите да излитат от база в Германия „да летят във въздушното пространство, което се оспорва с Русия над Украйна, поражда сериозни опасения за целия алианс на НАТО“. Гардиън
  • Китайските компании могат да бъдат изправени пред строги мерки, ако не искат да се присъединят към антируските санкции. Това заяви в интервю за The New York Times министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо.
Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2022 18:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама