Русия изтегля или дислоцира техника в Украйна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 31, 2022 11:55

Русия изтегля или дислоцира техника в Украйна

Акценти

  • Има вероятност тези части да се появят в Донбас.

Свързани публикации

31 март 2022 г.

Ξ 700 единици вражеска техника бяха изтеглени от Киев за една нощ, но са  възможни изненади. Въоръжените сили смятат, че или става дума за преразпределение и прегрупиране, или има вероятност тези части  да се появят в Донбас.

Ξ Украинските защитници нанесоха значителни загуби на руските окупатори. В същото време рискът за Въоръжените сили беше минимален – взривът беше извършен дистанционно.

Ξ Генералният щаб съобщава, че Руската федерация частично изтегля войските на територията на Беларус.

29 март 2022 г.

Ξ Руските военни в Украйна попълниха редиците си с подразделения от окупираните територии на Грузия – общо пристигнаха около 2000 души. „За набиране на въоръжените сили на Руската федерация от окупираните територии на Грузия в Украйна, части от 4-та (окръг Цхинвал, Южна Осетия) и 7-ма (Абхазия) военни бази, които са част от Южния военен окръг , бяха прехвърлени.

Ξ Икономисти от Института за икономическо прогнозиране на Руската академия на науките и Центъра за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози (CMASF) заявиха, че Русия трябва да създаде нова платежна единица за разплащания с приятелски страни. Това съобщава РБК, позовавайки се на аналитична бележка на експерти.

Ξ Руският милиардер Роман Абрамович се появи на мирните преговори между Русия и Украйна в Турция. Той беше видян да разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който посредничи в преговорите в Истанбул.

Ξ Турция може да се превърне в новото игрище за руските олигарси, но това е рискована стратегия.

Ξ Азербайджан поиска Русия да изтегли арменската армия от Карабах и да не използва името „Нагорни Карабах“. „Предвид гореизложеното, Министерството на отбраната на Азербайджан призовава Министерството на отбраната на Русия в съответствие с разпоредбите на тристранното изявление да осигури пълно изтегляне на остатъците от арменската армия и незаконните арменски въоръжени групировки от международно признати територии.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 31, 2022 11:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама