Рокери отбелязаха с панихида Деня на загиналите мотористи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 25, 2021 21:26

Рокери отбелязаха с панихида Деня на загиналите мотористи

Акценти

  • Те се се включиха в общонационалната инициатива на BMM

Свързани публикации

С панихида, отслужена от свещеник, рокери от няколко клуба почетоха паметта на загиналите през годината мотористи. Те се събраха на входа на Харманли, до Изворът на Белоногата и с едноминутно мълчание отдадоха своята почит към свои братя, които не са между тях.

Така те се включиха в общонационалната инициатива на BMM (Bulgarian motorcycle media/Българска мотоциклетна медия) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори” – Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.

Събирането им завърши с почетна обиколка на Харманли.

Пред събралите се Румен Латев прочете декларацията на BMM: Приятели, колеги, хора! За шеста поредна година се събрахме в цяла България, за да отдадем почитта си и да склоним глави пред паметта…
Приятели, колеги, хора!
Знаете ли точно колко колеги загинаха за близо деветте месеца на тази година (от 1 януари до 22 септември)? 37 човека! 37 български мотоциклетисти вече ги няма сред нас! С 10 повече спрямо същия период на миналата 2020-а година.
Ранените са почти 400 (със 7 повече от 2020 година). 440 са пътнотранспортните произшествия с участието на водачи на мотоциклети.
И да не ни става по-леко от факта, че преди година за същия период мото ПТП-тата са били с 6 повече. Нито пък ни е по-щастливо, че 2019-а година е била по-черна от настоящата 2021-ва. Защото ни убиват и мрем по пътищата на Родината ни!
Ние обаче не сме “никои“. И този път ще ни чуят. Защото отново в цяла България отбелязахме Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти; националната инициатива на „BMM Българска мотоциклетна медия и социалната мотокампания “Ние сме хора, не “донори”. Нека всички разберат, че искаме да живеем и ще живеем! Защото – Ние не сме “никои”!
Очаквайте обзорния материал за националното отбелязване на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 25, 2021 21:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама