Планиновци повториха празника си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2023 08:25

Планиновци повториха празника си

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

След като миналата година след дълги години прекъсване планиновци и техни наследници, пръснати из цялата страна, се събраха на среща събор в с. Планиново, тази година на 24 май, това стана за втори път. Той се организира благодарение на Стойчо Стоев и Тодор Тодоров.
Над 300 души дойдоха в деня на Празника на Светите братя Кирил и Методий, когато се провеждаше традиционният местен събор преди години. Цели фамилии, семейства, много млади хора, всеки със своите спомени и преживявания през годините в това прекрасно място. Подготвена бе специална палатка, в която всеки можеше да седне, да опита курбана на организатора. Имаше бира, скара и оркестър, за да има как да станат веселбата и хората. Събралите се хора бяха приветствани от кмета на Устрем Христо Илчев, който отговаря и за Планиново и от планиновеца по произход и душа Стоян Тонев. Имаше хора, които дойдоха за първи път, търсеха се, питаха за наборите, за това кой е жив и кой за съжаление вече не.
Селото бе пълно с леки автомобили и хора, които се разхождаха, разглеждаха родните си къщи – за някои, за други – на баба и дядо, но нямаше кой знае какво хубаво да видят – навсякъде разруха, в селото живеят едва десетина души, и то все възрастни хора, просто такава е действителността.
По-важното за присъствалите бе, че бяха възкресени спомените от едни хубави времена, обещанието да не забравят това прекрасно място в Сакар планина и догодина пак да дойдат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2023 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама