Пет автомобила в сблъсък – осем ранени – двама не са между живите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2010 15:42

Пет автомобила в сблъсък – осем ранени – двама не са между живите

Поредната жестока катастрофа на международния път Е80, в неделя вечерта отне два човешки живота, единият от който е на младо харманлийско момиче. Тя стана към 20:00 часа на няколко километра след разклона за село Поляново, по посока Хасково, в местността Гяур дере.
Според справката на полицията, на трилентовото платно джип “БМВ Х6”, управляван от Й.К. /38г/ от Турция и пътуващи с него синове, на 9 .г и 15 г. започнал да изпреварва неправилно на забранен участък, въпреки наличието на пътен знак и маркировка. След като е изгубил контрол над автомобила, блъснал задната част на насрещно движещо се Пежо, с водач 58-годишен пловдивчанин. Следващия удар е челен, в насрещно движещо се Рено “Лагуна”, шофирано от Н.Р. /32г/ от кърджалийското село Кокошане. Последвали още удари – във “Волво”, управлявано от 37-годишен хасковлия и във френски Фолксваген “Пасат”, с водач 32-годишен турски гражданин. Накрая джипа удря и товарен автомобил “Волво” шофиран от 56-годишен мъж от село Бял извор, Кърджалийско.
На място са починали водача на реното и спътничката му, Ивелина Стефанова на 17 години. Пътуващият в същия автомобил – Б.И. /19г/ от Харманли е с множество фрактури по крайниците, а водачът на “Волво”-то е фрактури по тялото.
Виновният водач на джипа е само фрактура на ляво рамо, а синовете му известно време бяха с комоцио. Возещият се при тях мъж е с фрактура на ломбални прешлени. Всички са настанени в хасковската болница без опасност за живота.
Заради произшествието международния път бе затворен за няколко часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2010 15:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама