Община прави дарения чрез ДПС, седмицата 13-19 февруари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 20, 2023 18:05

Община прави дарения чрез ДПС, седмицата 13-19 февруари

Акценти

  • Община Лозница превежда пари на пострадалите от земетресението в Турция, но те ще бъдат преведени по сметка на ДПС

Свързани публикации

13 февруари 2023
Дарение от 10 хиляди лева от бюджета на разградската община Лозница ще бъдат дарени в помощ на пострадалите от земетресението в Турция, но те ще бъдат преведени по сметка на ДПС и от нея евентуално ще бъдат изпратени на нуждаещите се, съобщи БНР.
Ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян е в България. Той пристигна в страната по-малко от два дни след като беше обявено, че трета група български граждани са санкционирани по т.нар. „Закон Магнитски“. Сред тях са бившите министри на финансите Владислав Горанов и енергетиката Румен Овчаров, двама бивши шефове на АЕЦ „Козлодуй“ и председателят на „Сдружение Русофили“ Николай Малинов

14 февруари 2023
Бившият министър на културата Велислав Минеков стана съветник на социалния министър Лазар Лазаров
Христо Иванов обвини президента, че не прави нужното за модернизация на армията с американска помощ.
Заплатите в „Български пощи“ ще бъдат вдигнати с 19% след обявената готовност за ефективна стачка.
Общинските съветници на БСП в Пловдив напуснаха партията.  Обявената причина е случилото се на конгреса на партията в събота (11 февруари).

15 февруари 2023 г.
България се включи в най-големия космически проект на НАТО. Проектът се нарича „Алианс за постоянно наблюдение от космоса“
Радев да спре да разделя обществото, искат от „Продължаваме промяната-Демократична България“. Настояват президентът и членовете на служебното правителства да не изразяват позиции в европейски и международен формат, които противоречат на дългосрочно поети ангажименти от България.

16 февруари 2023 г.
България и Гърция подписаха днес меморандум за разбирателство, на базата на който двете страни да започнат проучване на възможностите за построяване на петролопровод от пристанище Александруполис до рафинерията в Бургас.

Руската газова компания „Газпром“ е увеличила продажбите на газ за Европа през януари благодарение на трансфера през „Турски поток“, съобщава „Ройтерс“. Дневният износ на газ през тръбопровода за Европа е нараснал със 17% през първата половината на февруари спрямо януари.
Десет дни след като кабинетът заяви готовност да се бори с високите цени на храните чрез „ежедневен механизъм за наблюдение“ и няколко министри и държавни структури обявиха за виновник търговските вериги. Комисията за защита на конкуренцията също обяви, че ще действа.

17 февруари 2023 г.
В тайник на камион 18 мигранти загинаха, МВР задържа четирима криминално проявени
Комисията за защита на конкуренцията глоби „Лукойл-България“ с близо 68 млн. лева. „Лукойл“ ще обжалва голямата глоба, наложена ѝ от антимополната комисия.
Бойко Борисов: Този път ще стана депутат. Лидерът на ГЕРБ вижда възможност за редовно правителство само с „партиите на промяната“ и с ДПС.

18 февруари 2023 г.
Редовната въздушна линия между Пловдив и Истанбул вече работи. В Пловдив беше официално посрещнат първият полет.
Надежда Йорданова подсказа на прокуратурата да води задочен процес срещу Божков. Тя даде пример с процеса срещу атентаторите на бургаското летище, взривили автобус с израелски туристи, които не бяха намерени, но получиха задочни присъди.
ГЕРБ за скандала „Магнитски“: „Карат ни да се подценяваме и оправдаваме.“
Осмина са задържаните заради смъртта на 18 мигранти, задушили се в камион и изоставени край софийското село Локорско.

Почина легендарният футболист на ЦСКА Петър Жеков

19 февруари 2023 г.
Владислав Панев за глобата на „Лукойл България“: Бълха ги е ухапала. Пред NOVA телевизия той определи размера на глобата като „капка в морето“.

Александър Дунчев обвини в задкулисие „Продължаваме промяната“. Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ смята, че в партията има хора, които опитват да прилагат модела на ГЕРБ за управлението.
Джеймс О’Брайън: САЩ не са подведени, сами събрахме информацията за санкционираните
Съединените щати са проверили внимателно цялата информация за лицата, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 20, 2023 18:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама