Ново платно стои, коли се движат по разбито

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2022 08:45

Ново платно стои, коли се движат по разбито

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 -31 март 2022 г., брой 12/990, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Автомобили си трошат ходовата част по разбито платно на магистрала „Марица“, докато другото е новоасфалтирано и стои неизползвано. Такова е положението от км 99+620 до км 109+800 на първокласния път, близо до Капитан Андреево.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ непрекъснато ни повтарят, че движението е ограничено поради извършването на ремонтни дейности, но такива там не се извършват близо 2 месеца. Платното по посока Пловдив освен новия асфалт има даже и маркировка.
На другия полюс е лентата, по която се движат МПС по посока Турция. Там на всеки 10 метра има дупки, шофьорите карат с 20 км в час, а по банкета могат да се видят части от калници, от накладки и други части от ходовата част на автомобилите.
Информацията от Пътното е, че на северното платно трябва да се положи още един износващ слой и то да бъде пуснато в движение. Това ще стане вероятно след 1 април, когато от Агенцията издадат заповед, с която да разрешат подобни дейности. До тогава всички ремонтни работи не са разрешени заради атмосферните условия.
През миналата година след 6-месечно забавяне и след протести бе пуснат друг участък от тази магистрала, този от км. 94 до км. 101.
Той започна през ноември 2020 г. и трябваше да приключи за три месеца. Това не стана, защото имаше проблеми с финансирането му. Когато през юни следващата година хора излязоха на протест и затвориха пътя, пари се намериха и той бе завършен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2022 08:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама