Никой не е доволен от „ВиК Асоциацията“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2021 12:25

Никой не е доволен от „ВиК Асоциацията“

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/961 година XVIII, 30 юли - 26 август 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Новият бизнес план на ВиК Асоциацията предизвика негодувание сред общинари, областен управител и депутат. Той трябва да бъде приет на следващото присъствено заседание на Общото заседание на 3 август, в което са включени всички общини.
За целта Общинските съвети трябва да упълномощят кмета и да му вменят задължения, с които да представя потребителите на ВиК услугите.
На сесията в Харманли съветниците изказаха неодобрението си от плана на „ВиК Асоциацията“, в който не са включени инвестиции в тази община. Те приеха решение и задължиха кмета Мария Киркова да изрази отношение по приемане на проекторешението по точка първа от събранието. В нея се иска съгласуване на Бизнес плана за периода 2020 – 2026 г.
По този въпрос се изказа остро и областният управител Минко Ангелов. Той заяви, че няма да допусне безхаберието във ВиК сектора повече да продължава в област Хасково. Според него дружеството се управлява слабо години наред. Само за 2019 година загубата е почти 1 400 000 лева.
Той цитира много належащи проблеми в много населени места, за които не са предвидени средства в Бизнес плана.
Със свое становище излезе и депутатът от „Демократична България“ Катя Панева. Според нея несправедливото ценообразуване на водата в област Хасково трябва спешно да бъде променено. „Това може да стане със законова промяна, зад която заставам. Това е единственият начин в различните общини да има различна и справедлива цена“, заявява тя.

Още по темата:

С нов закон подготвят увеличават още цената на водата

От август 3,50 за кубик вода с манган и флуориди

Манолова: „Увеличение цената на водата в Хасковска област е незаконно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2021 12:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама