“Не искаме да закриват магазина”, настояват овчаровци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2023 07:28

“Не искаме да закриват магазина”, настояват овчаровци

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 февруари 2023 г., брой 5/1029, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

“Не искаме магазина в селото да се закрива, защото това е единственото място, където се събираме и общуваме”. Така накратко могат да се опишат исканията на живеещи в село Овчарово, Харманлийско. На 1 февруари те се бяха събрали пред магазина, докато служители на РПК изнасяха малкото останала стока от него.
Кметският наместник Елена Андонова заяви, че местните хора имат две желания: „Да назначат нов магазинер и да дадат обяснение как тази сграда отиде в ръцете на РПК“. Поясни, че тук населението е застаряващо, повечето от хората са над 80 години и няма от къде да си купят хляб или кисело мляко, да не говорим за други неща.
“Тук е социалният живот на хората”, поясни тя.
“За мен това не е магазин на РПК, това е магазин на надеждата. Тук всеки ден се срещат хората, да се видят, да се почерпят за здраве, за деца, за внуци и правнуци.
Всички тези хора чакат на този магазин“, сподели Иванка Валентинова.
Хората се оплакват, че магазинът не се зарежда с достатъчно стока. Три банички, две гевречета и две милинки, 4-5 закуски и първите, които минат от тук, ще ги вземат, а за останалите няма.
Те смятат, че магазинът умишлено се фалира. Оплакват се, че ако има повече стока, ще пазаруват повече, още повече, че тук има пенсионери, работили в „Марица Изток“, които получават добри пенсии.
Златко Димитров констатира: “Не може при минимално работно време, при ограничени артикули, ние да търсим потребление. Хората са принудени да купуват от другаде.”
Валентина Атанасова председател на РПК:
“Това е село с малко население. Магазинът отдавна е на загуба, няма приход, продавачката е болна и я оставихме на работа доколкото може.”
Тя каза, че дават помещението под наем и който иска може да го наеме и да направи магазин.
Яна Иванова:
“Имаме човек от селото, който е съгласен да работи. Нека го назначат за три месеца, както жената досега. Да го заредят, не да са празни рафтовете. Ако е на загуба, да го закрият.”
Освен проблема с магазина в селото от години водата от чешмите е негодна за пиене, затова им носят от Харманли с водоноски.
Освен това и пътят през централната част на селото е разбит, сега разрушенията се увеличават от минаващите тежкотоварни камиони.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2023 07:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама