Незаконно са ремонтирали 209 язовира, седмицата 19 – 25 септември 23г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2022 16:34

Незаконно са ремонтирали 209 язовира,  седмицата 19 – 25 септември 23г.

Акценти

  • Това е може би най-мащабното незаконно строителство в периода 2018 - 2022 г. По-голямо дори от това с незаконния строеж на магистрала "Хемус"

Свързани публикации

¿ 19 септември 2022 г.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган настоя Русия да върне окупираните територии на Украйна, завзети след инвазията на 24 февруари.

В Пловдив е задържан е мъж, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас.

¿ 20 септември 2022 г.

Напълно е приключил незаконният ремонт на 209 от общо 418 язовира, за които правителството на Бойко Борисов отпусна 630 млн. лв. Това стана ясно на съвместен брифинг на служебните министри на регионалното развитие арх. Иван Шишков и на икономиката Никола Стоянов. Ремонтите на язовирите са ставали без строителни книжа, без издадено разрешение за строеж, без проекти или с частични такива и въпреки че половината са приключили, не са въведени в експлоатация. По тази причина голяма част от тях и към момента са празни, стана ясно от обясненията на арх. Шишков.

„Това е може би най-мащабното незаконно строителство в периода 2018 – 2022 г. По-голямо дори от това с незаконния строеж на магистрала „Хемус“, каза той.

¿ 21 септември 2022 г.

Крум Зарков праща в Конституционния съд мега правомощие на прокурорът Иван Гешев.

Президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация, която започва незабавно. Рублата се срина за часове, бяха изкупени всички самолетни билети за чужбина, а към границата с Грузия се изви опашка от над 10 км автомобили.

¿ 22 септември 2022 г.

Украйна си върна пленените защитници на “Азовстал”

¿ 23 септември 2022 г.

Служебните министри на енергетиката Росен Христов и на околната среда Росица Карамфилова се срещнаха с ръководствата на ТЕЦ „Брикел“ и ТЕЦ „Марица 3“ и поискаха от тях план за борба със замърсяването. На срещата присъстваше и енергийният бизнесмен Христо Ковачки, който по документи не е собственик на тези централи, но е посочван като консултант на „Брикел“ от директора ѝ.

¿ 24 септември 2022 г.

България ще каже „да“ на следващ пакет санкции на ЕС срещу Русия, защото ние сме членове на Евросъюза, това е политика на Евросъюза и тя има своята логика, съобщиха от  Това стана ясно в събота от изказване на говорителя на служебното правителство.

¿ 25 септември 2022 г.

Кирил Петков и Асен Василев поканиха Бойко Борисов на дебат. Той отхвърли поканата. “Как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест”, отговори Борисов.

Придобиването на NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) може да е важно за защитата на Украйна. Освен за сваляне на вертолети, самолети и крилати ракети тези зенитно-ракетни системи със среден обсег може да ѝ помогнат да се справи с дроновете от Иран.

Русия пусна „екзит пол“ от един от международно непризнатите „референдуми“ за присъединяване към Руската федерация, които се провеждат в четири области на Украйна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2022 16:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама