Над 120 деца ще се забавляват безплатно на организирани лагери

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2021 12:20

Над 120 деца ще се забавляват безплатно на организирани лагери

Акценти

  • Регионален вестник, # 9/941 година XVIII, 5 - 11 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Повече от 120 деца от Свиленград ще летуват безплатно на образователни лагери по морето и Старозагорските Минерални бани. Това ще се реализира по проект „Заедно учим и творим”.
Всеки лагер ще има своя насоченост към определена спортна дейност, а местата за настаняване ще предоставят условия, подходящи за тренировки, спорт, репе-тиции и др., според спецификата на групата участници.
От Община Свиленград са обявили обществени поръчки за избор на изпълнител, който да организира провеждането на образователно-тренировъчни лагери по интереси за ученици от различни възрастови групи и на транспорт до там.
Едната група, от 25 ученици на възраст 12-17 години, с ръководител и медицинско лице, ще отпътува за Созопол, където има включени 6 нощувки. Организирана им е всекидневна програма, включваща тренировки, спорт, игри и забавления, състезания и ролеви игри.
Друга ще летува в „Свети Влас“ за 7 дни и ще е от 30 ученици на възраст 12 – 17 години, двама ръководители и медицинско лице. Ще имат храна, организирана им е програма, включваща тренировки, спорт, игри и забавления, състезания и ролеви игри по определената тематика.
За Старозагорски бани ще заминат 40 ученици на възраст 6 – 11 години, двама ръководители и медицинско лице. Имат 5 нощувки, а мястото е избрано така, че да е подходящо за провеждане на репетиции по хорово пеене.
Другата група, включваща 5 нощувки за 27 ученици на възраст 10 – 14 години, двама ръководители и медицинско лице, ще бъде на лагер в Созопол, където на децата ще има осигурено място за тренировки на закрито или открито, подходящо за футбол.
Начинът на възлагане на първата обществена поръчка е събиране на оферти с обява, прогнозната стойност (без ДДС) е 38 666,67, а краен срок за подаване на оферти е 9 март.
Другата е за избор на изпълнител, който да организира транспорта за провеждане на 5 лагера за периода май 2021 – август 2022 г. И тя е със събиране на оферти с обява, прогнозната стойност (без ДДС) е 6063,33 лв., а краен срок за подаване на оферти е 9 март.
Парите за лагерите са осигурени чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2021 12:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама