Има ли насилие над дете проверяват от РУО на МОН

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2021 13:29

Има ли насилие над дете проверяват от РУО на МОН

Акценти

  • Регионален вестник, # 11/949 година XVIII, 19 - 25 март 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Сигнал за насилие над дете в училище в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Тополовград проверява Регионалното управление по образование в Хасково, съобщава бТВ. Той е подаден от родител и в него е замесено името на учителя Добрин Парнаров. В репортажа се твърди, че бастунът му се е стоварил върху главата на детето и това става пред очите на друг преподавател в стаята – Дора Лозева, в час по самоподготовка на трети клас.
Пред бТВ директорът на училището Милена Коджаманова коментира, че само две от децата в стаята потвърждават думите на ударения техен съученик.
Преподавателят твърди, че няма побой над ученик, а става дума за словесна агресия. Учителят казва, че направил забележка на детето, защото то му казало да си гледа работата.
Сигналът за насилие не е подаден от родителите на „удареното“ с бастун дете, а от друго, на което Парнаров се е карал преди това.
Наказанието за преподавателя от директор Коджаманова по случая е забележка.
В репортажа ва бТВ се внушава, че това не е единственото провинение на педагога.
За „Сакарнюз“ Добрин Парнаров сподели следното: „Репортажът на бТВ е поръчков. Грубо манипулиран е чрез услужлив монтаж и тенденциозни внушения. Изрязани са части от думите на участниците и са вмъкнати други, извадени от контекста. Ще съдя и поръчителите и изпълнителите на репортажа!”.
По случая учителят допълва: “Инцидентът се случи на 27 януари, репортажът е заснет на 19 февруари, а е излъчен на 12 март 2021 г. Детето, което е на кадъра, не е удряно, родителите му са отказали да подават жалба, въпреки натиска от директора”.
Миналата година със заповед от 17 юни 2020 г. директорът Милена Коджаманова прекрати трудовия договор на Добрин Парнаров. По този казус се вдигна много шум и въпросът стигна до Парламента, където народният представител Ирена Анастасова попита образователния министър какво е становището му по цитирания случай. Министър Вълчев отговори, че е разпоредена проверка, която е извършена от Регионалното управление на образованието – Хасково. При нея е констатирано, че от страна на директора на училището има нарушения, свързани с процедурата по прекратяване на трудовите правоотношения с учителя и в последствие Парнаров е възстановен на работа в учебното заведение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2021 13:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама