Димитър Гилев е сред най-добрите учители на Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз май 29, 2023 19:58

Димитър Гилев е сред най-добрите учители на Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 май - 1 юни 2023 г., брой 20/1044, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общинските награди „Учител на годината”, „Ученик на годината” и „За заслуги към културното дело” бяха връчени от кмета на община Свиленград Анастас Карчев.
Тази година отличието за учител на годината бе в четири отделни категории – предучилищно образование, начален етап, прогимназиален етап и средно училищно образование.
В категорията „Средно училищно образование” бяха номинирани преподавателите по история: Денка Колева от ПГССИ „Христо Ботев“ и Димитър Гилев от СУ „Д-р Петър Берон”.
Наградата „Учител на годината” бе присъдена на Димитър Гилев. Той стана известен като будител и любимец на България със своята креативност и отдаденост на професията.
В категория „Учител на годината в прогимназиален етап на училищно образование” наградата „Учител на годината” получи Елена Михалева от ОУ „Христо Ботев” в село Левка. Нейни ученици се представят отлично в Международната дистанционна училищна олимпиада KINGS BULGARIA, в конкурса за изработка на коледна украса от отпадъци на РИОСВ – Хасково.
Наградата „Учител на годината в начален етап на училищно образование” заслужи Веселина Чавдарова от Първо ОУ „Иван Вазов”. Учениците й се включиха в редица благотворителни инициативи – ,,Да помогнем на Алекс”, осиновиха пеликан и дариха средства за неговото отглеждане в ,,Център за закрила на животните” в гр. Стара Загора, участваха в кампанията “Еко-клас”.
Наградата „Учител на годината в предучилищно образование” получи Росица Николова от ДГ “Снежанка”. Тя е главен учител, има 36 години професионален опит
Ученик на 2023 г. стана Вяра Язанова от ПГССИ „Христо Ботев”, специалност „Организация на хотелиерството“ с интензивно изучаване на английски език. Тази година тя завоюва първо място в Първия национален конкурс „Млади изследователи“, организиран от Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив, и е носител на Специалната награда на Съюза по хранителна промишленост за разработката си „Пътят на свиленградското малеби“.
Отличието „За заслуги към културното дело” в областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело в община Свиленград е за Димитрина Порязова – ръководител на Женска камерна фолклорна група към НЧ „Просвета 1870”.
Традиционната церемония в чест на 24 май се организира ежегодно с признание към работата на най-заслужилите учители, ученици и читалищни деятели. Отличените получиха грамоти, паметни плакети и парични премии, а всички номинирани – грамоти и плакети.

Сакарнюз
От Сакарнюз май 29, 2023 19:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама