Георги Станков е победителят в Хасковска област

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2021 20:03

Георги Станков е победителят в Хасковска област

Акценти

  • Регионален вестник, # 14/946 година XVIII, 9 - 15 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Георги Станков, депутат от миналото Народно събрание, е победителят на тези избори в Хасковска област. По брой събрани гласове той надмина не само областния лидер Делян Добрев, но и Бойко Борисов. Данните от протоколите на ЦИК сочат, че той има 13 655 преференции. За сравнение водачът на листата Делян Добрев има 8800 и още 1383 бюлетини без преференция му се полагат служебно.
Това е единствената област в страната, в която ГЕРБ печели повече гласове, отколкото на миналите парламентарни избори. И нещо друго, точно тук феновете на Бойко Борисов и партията предпочитат масово да гласуват с преференция и най-вече с хартиени бюлетини.
Господин Станков има най-голяма подкрепа в общините Любимец и Свиленград, където инкасира съответно 79% и 78% от вота, даден за ГЕРБ.
При преференциите резултатът е зашеметяващ. Например в 5-а секция в град Любимец, където председател на комисията е дъщеря му Таня Станкова, той има 273 преференции от 286-е гласа за ГЕРБ. Всичките са от хартиените бюлетини.
Подобни са тенденциите и в Свиленград. В 13-а секция в града от 179 гласа за ГЕРБ, той получава 153 преференции. В тази община 4177 избиратели са гласували преференциално за Георги Станков.
На фона на това силно представяне, резултатът в Симеоновград е значително по-скромен – 67% от гласоподавателите на ГЕРБ са подкрепили кандидатурата на Станков.
Представянето му Харманли е по-слабо, но пак получава преференции от секциите, където предпочетат хартиените бюлетини.
Ветеринарният доктор д-р Георги Станков е бил служител по санитарно-ветеринарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“. По-късно стана директор на Регионалната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Издигна се до депутат от ГЕРБ и влезе в 44-я парламент през 2017 година на мястото на Станислав Дечев, който стана областен управител, а четвъртата в листата Гергана Кръстева, която трябваше да заеме овакантеното от Дечев място, депозира отказ пред ЦИК.
През 2018 г. Георги Станков се прочу по повод 55-годишния си рожден ден, на който в социалните мрежи направи фурор с дизайнерска торта със златен парламентарен звънец и украсена с пачки евро.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2021 20:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама