Гвардейци поведоха марша за Деня на Бастилията по „Шан-з-Елизе“ в Париж

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2022 18:42

Гвардейци поведоха марша за Деня на Бастилията по „Шан-з-Елизе“ в Париж

Акценти

  • Българското формирование бе в състав от 13 души,

Свързани публикации

Представителна група от Националната гвардейска част с българския флаг поведе традиционния пеши марш за Деня на Бастилията по булевард „Шан-з-Елизе“ в Париж. Българските военнослужещи участваха в събитието, редом с военни части от други страни от Централна и Източна Европа, членки на Алианса и Европейския съюз – Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Нашето формирование бе в състав от 13 души, разпределени на две дефилиращи групи и една резервна. Първата бе знаменен взвод, който премина пред основния блок в тържествена парадна униформа. Тя бе най-отпред в парада на многонационалните военни части, започнал непосредствено след прелитането на военновъздушните средства. Втората ни група бе съставена от 8 военнослужещи в полева военна униформа с традиционно огнестрелно оръжие, включени в смесен многонационален блок.

Началниците на отбраната от Източния фланг на НАТО бяха поканени да участват в честванията на Деня на Бастилията, за да се отправи послание от Париж, демонстрирайки ангажимента на Френската република по Източния фланг на Алианса.

На парада военнослужещи от страните, които домакинстват бойните групи на НАТО и от държавите, които допринасят към този потенциал, преминаха в общ строй.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2022 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама