В Свиленград отличиха изявени учители и културни дейци

От май 29, 2022 09:30

В Свиленград отличиха изявени учители и културни дейци

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 27 май – 2 юни 2022 г., брой 20/998, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В Свиленград наградата „Учител на годината” за 2022 г. в категория „Училищно образование” бе присъдена на Елена Димитрова от ПГССИ „Христо Ботев”. Тя е старши учител по „Организация на хотелиерството” и „Селски туризъм”.
Тържествената церемония се състоя в ресторант „Хестея“, традиционната церемония се провежда по повод празника 24 май в чест на най-изявените учители и културни дейци и отлични ученици.
Другият приз „Учител на годината” в категория „Предучилищно образование” получи Недялка Костадинова от ДГ „Зорница”. Тя е дългогодишен педагог, с голям опит и всеотдаен професионализъм в работата си с децата и родителите, прилага креативни идеи и иновации в практиката.
Тази година „Ученик на годината” стана Георги Костадинов от XII клас на СУ „Д-р Петър Берон”. Той е пълен отличник с многобройни награди през учебната 2021/ 2022 г. от конкурси и олимпиади.
С наградата „За заслуги към културното дело” бе отличен Васил Василев – диригент на Духов оркестър „Костадин Манов“ и на Детски духов оркестър. През изминалата година под неговото ръководство съставите се представиха успешно в общински, регионални и национални културни събития и чествания.
Всички номинирани получиха от кмета Анастас Карчев кристални плакети и грамоти, а призьорите и парични премии.
Със свои изпълнения в тържеството участваха школата по балет „Сре-бърна пантофка”, Детски духов оркестър, музикална група „Аурора” и дуетът Калина Стоянова и Виктор Костадинов.

От май 29, 2022 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама