В Свиленград започна 15-то издание на фестивала „Песни и танци без граници“

От юни 25, 2021 16:23

В Свиленград започна 15-то издание на фестивала „Песни и танци без граници“

Общо 846 участници в 107 индивидуални и колективни изпълнения ще вземат участие в  XV Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници”. В Свиленград днес той бе открит от заместник-кметът по хуманитарни дейности Анелия Георгиева, която приветства участниците, гостите и журито на фестивала.

Фестивалът ще продължи три дни – от 25 до 27 юни. В него участват певчески групи, танцови състави, ансамбли, индивидуални изпълнители певци и инструменталисти, както и танцови клубове и формации.

Чуждестранните гости са от Танцов клуб „Балкан” – град Одрин, Турция.

Изпълнителите ще се представят на сцената в читалище „Просвета – 1870”. 

Те ще бъдат оценявани от жури с председател проф. акад. Милчо Василев, главен художествен ръководител на Академичния фолклорен оркестър при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, председател на Съвета на настоятелите и преподавател по композиция и дирижиране, композитор и диригент, член на Съюза на българските композитори и доскорошен ректор на АМТИИ, Пловдив. Членове на журито са доц. д-р Стефан Йорданов – преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив и Снежана Янева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в Общинска администрация – Свиленград.

Фестивалът „Песни и танци без граници” се организира от община Свиленград и НЧ „Просвета 1870” под патронажа на кмета Анастас Карчев.

От юни 25, 2021 16:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама