В Любимец за обществени поръчки се явява само по един кандидат

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2023 09:12

В Любимец за обществени поръчки се явява само по един кандидат

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 април 2023 г., брой 15/1039, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Само по един кандидат се явява на обществените поръчки в община Любимец. Тази многогодишна практика продължава и при последните две, при които се кандидатира сама фирма, макар че в публичното състезание имат възможност да участват и други.
Едната поръчка е за близо 600 000 лева и е за „Текущ ремонт на общински пътища, улици и тротоари на територията на община Любимец“. Желаещият е “Европът 2005“ ООД.
В обществената поръчка не е записано кои обекти ще ремонтират, а само “извършване на ремонтни работи на пътните и тротоарни настилки, с цел осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите и пешеходците, както удължаване на експлоатационния живот на настилките“.
Това се налага, защото „на места асфалтовите настилки липсват или сериозно са компрометирани, а пътища и улици са в лошо експлоатационно състояние. Тротоарните настилки са в нездоволително състояние и това създава затруднение за придвиждане на пешеходците“.

През октомври 2022 година тази община обяви обществена поръчка за 3 милиона „без да са наясни с конкретните нужди“. Явиха се 4 фирми, но в посредствие бе отменена.
При другата поръчка, която е чрез пряко договаряне, е избрана фирмата „СТ Клинър“ ЕООД. Тя ще изпълнява проекта „Ремонт на спортна площадка в двора на НУ „Христо Ботев“, гр. Любимец“. Стойността е близо 150 000 лева с ДДС.
Кратка справка в Регистъра на обществените поръчки показва, че това са фирмите, които през последните години усвояват обществените средства, отделени за община Любимец.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2023 09:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама