Войната в Украйна, ден 23

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2022 08:13

Войната в Украйна, ден 23

Акценти

  • Путин се появи на стадион "Лужники", сред заобиколен от привърженици не войната

Свързани публикации

Путин приветства „специална операция“ в Украйна на масовото празненство за „обединението“ на Крим. Московският стадион „Лужники“, който беше домакин на финала на Световното първенство по футбол през 2018 г., беше пълен за митинга, с патриотични песни и тълпи, развяващи руски знамена и крещящи: „Русия! Русия! Русия!“

Ξ Руските окупационни сили са изправени пред ужасно военно поражение в Мариупол. Бронираните машини на противника се опитват да влязат в Мариупол без пехотна или друг вид бойна подкрепа. Резултатът е очевиден – защитниците на града буквално унищожават вражеските танкове.

Ξ Русия нанася удари по Лвов, Киев, Краматорск, Харков, санкциите продължават да се налагат на Кремъл.

Ξ Роскомнадзор изисква от Google LLC незабавно да спре разпространението на заплахи срещу руски граждани във видео хостинг в YouTube, се казва в изявление на агенцията. „Потребителите на видеохостинг на YouTube излъчват реклами с призиви за деактивиране на железопътните комуникации на Руската федерация и Република Беларус. Действията на администрацията на YouTube са от терористичен характер и застрашават живота и здравето на руските граждани“, съобщението се казва.

Ξ Руският външен министър Сергей Лавров в интервю за RT посочи, че статията на германския таблоид Bild за осуетения му полет до Пекин само обосновава концепцията за „империя на лъжите“, приложима за западните медии.

Ξ Руският президент и германският канцлер проведоха телефонен разговор по инициатива на  Олаф Шолц.
Президентът на Русия обърна внимание на ракетните атаки на украинските сили за сигурност по жилищните райони Донецк и Макеевка, като отбеляза непознаването на тези военни престъпления от страна на Запада. „Руските военни правят всичко, за да спасят живота на цивилни, организирайки коридори за излизане от градовете,“ каза Владимир Путин.

Ξ Завод за поддръжка на самолети близо до Лвов е бил ударен с ракети, каза кметът на града
Това е най-близкото място, до което войната е стигнала до историческия град в Западна Украйна, който е бил сигурно убежище за хора, бягащи от битки.

Ξ Руските удари по Лвов пораждат опасения от разпространението на войната в Украйна на запад
Авиационен завод е ударен, тъй като Русия твърди, че „затяга примката“ около югоизточния пристанищен град Мариупол.

Ξ Германският външен министър Аналена Бербок посочи, че нейната страна трябва да обмисли налагането на петролно ембарго на Русия след нахлуването й в Украйна.

В реч за политиката за сигурност в петък тя каза, че е важно да заемем позиция и да не мълчим поради икономическа или енергийна зависимост.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2022 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама