Борис Бусаров е новият управител на ВиК – Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2021 08:40

Борис Бусаров е новият управител на ВиК – Хасково

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Борис Бусаров е новият управител на „ВиК“ ЕООД – Хасково. Той бе представен на 8 септември от Ивайло Ванков – зам.-председател на УС на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД, на който хасковското водно дружество е дъщерно.
Борис Бусаров ще заеме длъжността от Тодор Марков, който управляваше дружеството от 2015 г.
От прессъобщението става ясно, че Борис Бусаров е завършил „Стопанско управление“ във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР). Средното си образование е придобил от Икономическия техникум в Хасково.
Новият управител на ВиК има дългогодишен опит в „Напоителни системи“ ЕАД, като през април 2012 г. е започнал работа като специалист „Контрол услуги“ в клон Марица. През 2018 г. е заемал длъжността заместник-управител на „Напоителни системи“ ЕАД – клон Тополница, а през последната година е бил „Вътрешен контрол“ в Централно управление на дружеството.
Ръководството на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД разчита на Борис Бусаров да представи програма за развитието на дружеството, ключови цели за енергийната ефективност, намаляване на загубите и подобряване качеството на предоставяните услуги за гражданите на Хасково. От новия управител се очаква да изработи и представи публичен план пред обществеността за намаляване на честите аварии, загубите на вода по мрежата и защита на цената на водата, се казва в тяхното съобщение.

Законопроектът за диференцирана цена на водата бе подкрепен от депутатите на първо четене в комисията по околна среда и води. Това съобщи в личния си профил депутатът от Хасковска област Катя Панева.
С промените, които тя предлага, в него ще се даде възможност на едно ВиК дружество да определя различни цени на обособената територия, която обслужва. Освен това ще се позволява на водните дружества да намалят цената на водата, когато тя е забранена за пиене от компетентен орган.

Снимка: ВиК холдинг

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2021 08:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама