Благотворителност с кауза

От април 21, 2023 14:58

Благотворителност с кауза

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 април 2023 г., брой 15/1039, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Благотворителна вечер организира в началото на месеца Уинър Уийл Клуб – Харманли. Със средствата, които са събрали, те ще финансират проект „Бъдеще без наркотици“, по който ще работят дамите. Главната им цел е да работят с подрастващите за превенция на наркотици и техни аналози. Възрастовата група, която ще обхванат, е 12 – 18 години.
В края на месеца, на 24 април, ще се проведе дискусия с целевата група в Културния център на града, на която младежите ще се срещнат със служител от РУ Полиция – Харманли.
По проекта ще бъдат изработени диплянки, постери, видео материали, а изпълнители ще бъдат учениците от ОУ „Иван Вазов“, СУ „Неофит Рилски“ и ПГЕТ „Захари Стоянов“.
От Дамския клуб са предвидили да купят и дарят на библиотеките на училищата специализирана литература, свързана с целта на техния проект.
През месец септември са планирани тренинги с психолози и терапевти, участващи в Програмата за психорехабилитация на хора със зависимости на наркотични вещества. Срещите ще бъдат изнесени и ще се провеждат на място в трите училища.
Специалистите ще са от Терапевтичен център за лечение на зависими БИЛАНИ, чиято мисия е да осигури безопасна терапевтична среда, предлагаща най-добрите терапевтични подходи, базирани на доказателства, за участниците в програмата.

На територията на община Харманли се проведе и кампания за „Скрининг на гръбначните изкривявания при подрастващите“, изцяло финансирана от Ротари Клуб Харманли.
Прегледите обхванаха децата от Града на Белоногата и всички села в общината, които са в рисковата група – 5. и 6. клас.
Бяха прегледани 328 деца, от които някои от тях бяха диагностицирани с изкривявания в ранен стадий.

Снимка: Фейсбук

От април 21, 2023 14:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама