АМ “Марица” за трети път се руши

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2015 16:46

АМ “Марица” за трети път се руши

Големи бабуни се появиха на северното платно на автомагистрала (АМ) „Марица“ от Харманли до Любимец. Безобразното състояние се допълва и от стотиците кръпки, правени през последните месеци. То обаче не помага, защото кръпките отново се разбиват. Освен тях, на много места асфалтовото покритие е разрушено и се е надигнало опасно. На някои места то е над 20 сантиметра, което създава опасност за бързодвижещите се автомобили.
На това платно под износващия слой през лятото на 2010 година поставиха текстилна основа, но явно и тя не помага.
След нашата публикация на 23 юни, на другия ден дойдоха проверяващи от София за да се уверят, че положението с настилката наистина е плачевно.
Тази отсечка от аутобана бе пусната в движение през пролетта на 2010 година след основен ремонт. Девет месеца след това южното платно започна да се руши. Наложиха се спешни ремонти и то бе закърпено.
Близо две години след това ситуацията се повтори и на северното платно.
Освен това, при дъжд на две места на това платно се образуват големи локви. За преминаващите с над 120 км в час автомобили това е голямо изпитание, защото когато колата попадне във вода, тя става неуправляема.
Освен техническите проблеми на пътния възел за Тополовград има и несъответствие на разстоянията, обозначени на табелите. На първата пише, че Харманли е на 1 км, на втората – че е на 3 км, а на третата – отново 1 км. Наш читател от интернет е забелязал, че има объркване на други три обозначителни табели. Те са на близко разстояние една от друга и на първата пише Тополовград – 6 км, на втората 44, а малко след бензиностанция „Лукоил“ – 51 км.
А от последната сериозна буря, преди около месец е съборена и невъзстановена табелата с надпис „Харманли“, която обозначава влизането в населеното място. Тя е подпряна ниско долу и не се вижда от пътното платно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2015 16:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама