Шум до небето от рев на мотори събра фенове

Милена Митева
От Милена Митева май 23, 2016 08:21

Шум до небето от рев на мотори събра фенове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, година ХII, брой 18/571/1426 9-15 май 2014
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С рев на мотори, пилене на гуми и шум до небето започна традиционно Рокерско шоу по повод празника на Харманли, 2 май. За да станат свидетели на състезанието и и да видят уникални пистови атракции в неделя 27 април (неделя) на главната в града се събраха стотици граждани. Надпреварата за участниците започна след тест за употреба на алкохол.

Изправени пред дългата отсечка, започваща от Тополовградския разклон, разпределени в три категории според двигателите– 600, 750 и 1000-кубикови, състезателите нетърпеливо чакаха реда си.

Затаили дъх в очакване на това да разберат кой ще стане победител, зрителите не отделяха поглед от скоростните машини и техните водачи.

Състезанието бе на главната улица, която се бе превърнала в писта. Възможността да покажат умения професионално да управляват големи по кубици мотори бе предизвикателство за ездачите, които волно се развихриха пред публиката.

Победители и в трите класа мотоциклети станаха участници от Харманли.

Двойна бе победата за Ангел Станимиров- Рони, който стана първи в класове 600 и 750 кубика. Милен Николов бе най-добър в клас 1000 кубика.

За да бъдат част от екшъна в Харманли бяха пристигнали Иво Миленков  и Стилян Иванов от Пловдив. Страстта си към моторите те изразиха не само с участието си в състезанието, а и с палене на гуми по асфалта, изправяне на задна и предна гума. С управляване без ръце, образувайки кръгове по асфалта, ездачите показаха, че имат власт върху неконтролируемата за зрители машина. Най-атрактивно каране показаха Христо Алипиев от Любимец и Михаил- Набора  от Свиленград. .

Зрителите аплодираха бурно номерата на участниците, за да им дадат хъс за нови атракции през следващата година. Уникални моменти от шоуто бяха запазени със снимки.

Състезанието бе организирано с подкрепата на община Харманли.

Интервю с Христо Алипиев четете тук.

Милена Митева
От Милена Митева май 23, 2016 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама