Шествие и награди на 24 май в Тополовград /обновена/

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 24, 2022 21:53

Шествие и награди на 24 май в Тополовград /обновена/

Акценти

  • Прочетено бе приветствие от името на президента на републиката Румен Радев.

Свързани публикации

Празничният ден на 24 май в Тополовград, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий и Ден на Тополовград, бе наситен с тържествени събития.
В 10.30 часа започна празничното тържествено шествие по централната улица на града „България“ до пространството пред Административната сграда на общината. В него участваха ученици, учители, дейци на културата, самодейци, деца от детската градина, хора на духа, почетни граждани на Тополовград, ръководството на общината и граждани.
Пред събраното множество от граждани и гости на града на площада тържеството започна с химна на българската просвета и култура „Върви народе възродени“, след което се премина към издигане на националното знаме. Честта тази година да направят това се падна на единадесетокласника Стилиян Ракшиев, учителите Мариана Йорданова, Ваня Василева, Рада Узунова-Попова, Йовка Дионисова-Маркова – ръководител и на Мажоретен състав „Сияйни звезди“, и Тодорка Бурналова – ръководител на Танцов състав „Луди Млади“ и други танцови състави към читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“ в Тополовград.
Поздравително слово, посветено и на двата празника, произнесе кметът на общината Божин Божинов. Прочетен бе и поздравителен адрес от президента на Републиката Румен Радев. Малките рецитатори от СХС „Сладкодумци“ с ръководител Тонка Славкова изнесоха рецитал посветен на родния град и делото на светите братя Кирил и Методий. Кметът на общината награди изявени учители, ученици, самодейци, дейци на културата с почетна грамота и плакет за приноса им към развитието на просветата и културата в общината. /Пълният списък ще може да видите в следващия брой на вестника/
Вечерта пред препълнения с хора площад тържествата продължиха с впечатляващо изпращане на абитуриентите от Випуск 2022 г. на СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград. На младите, красиви и устремени към предизвикателствата на живота хора, ръководството на общината пожела, да се реализират успешно в живота и никога да не забравят родния си град и край.
Изпълненият с тържествени събития ден завърши с хубав концерт на певеца Николай Учкунов и с много настроение, хора и всеобщо веселие на жителите и гостите на Тополовград този ден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 24, 2022 21:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама