Шампионски титли и лични успехи след многобой

Милена Митева
От Милена Митева март 12, 2021 12:25

Шампионски титли и лични успехи след многобой

Акценти

  • Регионален вестник, # 10/942 година XVIII, 12 - 18 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С един златен медал, две четвърти места и едно седмо завърши най-тежкото състезание за лекоатлетите от Града на Белоногата. Националният шампионат по лека атлетика – многобой за мъже и жени, юноши и девойки под 18 г., се проведе на 3 – 4 март в София.
Божидар Саръбоюков бе отличен с шампионската титла. След бронза в скока на височина при мъжете Милко Гемеджиев бе на косъм от второ такова отличие и остана на четвърто място. Той ре- гистрира отлично лично постижение в скока на височина от 208 см, с което покри норматив за Балканските игри през лятото. Така Гемеджиев отново е в редиците на Националния отбор на България.
На дисциплината 60 метра гладко бягане също е с личен резултат от 7,27 секунди.
Стела Гешева направи добро представяне при девойките под 18 г. След двата бронзови медала на скок височина при девойките под 18 и под 20 г., тя се осмели да се бори и в многобоя. До последната дисциплина държеше второто място, но дългата дистанция я остави четвърта, с минималната разлика от 14 точки от бронзовия медал. Тя е с личен резултат в скока на дължина от 5,20 метра.
Тихомир Нейчев се завърна в отбора и в това състезание, през двата дни се бори докрай на седмобоя, като се класира седми.

СКЛА „Хеброс“ взе участие с 13 момичета на традиционния крос „Клокотница“ – Хасково, за деца от 6 до 14 г., организиран от СК „Атлетик“.
Цветка Дякова и Емануела Арабаджиева спечелиха сребърни медали в своите възрасти. С бронзов медал се окичи Елица Дарадидова. В призовата шестица се класираха Моника Станкова и Никол Ге-оргиева – 5-о място, Камелия Добрева и Милла Грозева – 6-о място, в своите възрастови групи. Децата бяха подкрепяни от своите родители, близки и присъстващи на спортното събитие. Някои от най-малките участваха за първи път на лекоатлетическо състезание.

Милена Митева
От Милена Митева март 12, 2021 12:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама