Читалище проведе отчетното си събрание

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 7, 2022 08:42

Читалище проведе отчетното си събрание

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 7 април 2022 г., брой 13/991, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общо 4 точки бяха разгледани на Общото събрание на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“. То се състоя на 29 март с начален час 16:00 часа, но започна с час по-късно, тъй като не бе събрано достатъчно мнозинство.
Членовете изслушаха отчета за дейността на институцията за 2021 г. и финансовия отчет за същата година.
Бе приет бюджетът му за 2022 г.
В отчета, даден от председателя на Настоятелството Трифон Ламбов, бяха изброени резултатите от всички нейни дейности с постиженията, успехите и непостигнатото. Направена бе констатацията, че заради здравната криза около „Ковид-19“ дейността на художествено творческите състави доста се е свила в сравнение с годините преди епидемията. Въпреки неблагоприятните фактори все пак там където са участвали в прояви, празници, тържества, фестивали и конкурси, читалищните състави са се представили достойно.
Като друг основен проблем бе посочен станалия вече хроничен с недостига на финансови средства, като сега с вдигане цените на енергоносителите и консумативите той ще стане още по-голям.
Отчетните материали бяха приети с пълно мнозинство от присъстващите членове на Общото събрание. В неговия край бяха приети и двама нови членове – Фани Шанел и Мария Трифонова, и с тях актуалният брой на членовете на читалището стана 163-ма

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 7, 2022 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.