Четири национални награди спечели 10 -годишният Матей

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 27, 2022 06:30

Четири национални награди спечели 10 -годишният Матей

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 - 30 юни 2022 г., брой 24/1002, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

10-годишният Матей Георгиев от Харманли спечели четири награди от национални конкурси за по-малко от два месеца. След дълго дистанционно обучение третокласникът от ОУ „Иван Вазов“ бе класиран на първо място за проза в Националния конкурс „Аз и моите приятели – животните“, организиран от Националния дворец на децата към МОН. Матей спечели високото отличие с приказката си „Царят и бебето акула“ във възрастовата група I-IV клас.
С първата си творба – „Кактусовото село“, Матей бе отличен в престижния Национален детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка“ 2022.
Матей грабна първото място в литературния конкурс „Хората, които карат сърцата ни да се усмихват“, организиран от Градска библиотека Севлиево.
В конкуренция с 850 деца от страната и от българските общности в чужбина, Матей Георгиев бе отличен с поощрение в Националния литературен конкурс „Истории от магазинчето за щастие“. Надпреварата е част от Националния фестивал на детската книга, Сливен 2022, организиран от Министерство на културата, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Областна администрация и Община Сливен. Творбите на отличените в конкурса са издадени в сборник.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 27, 2022 06:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама