Центърът на Любимец отново грейна с великденска украса

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 22, 2021 15:31

Центърът на Любимец отново грейна с великденска украса

Акценти

  • Регионален вестник, # 16/948 година XVIII, 23 - 29 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Весели великденски фигури в пъстри цветове красят центъра на града преди Великден. Площад „Трети март“ е декориран с великденски яйца, които създават празнично настроение на жители и гости на града.
Тази година, поради епидемичната обстановка, децата от училищата не участваха в украсяването на яйцата, но сръчните ръце на служителите от читалище „Братолюбие-1884“ измайсториха фигури на зайци, моркови, пиленца, агънца, кошници с яйца.
За първи път направиха опит за реплика на яйце на Фаберже, който се оказа доста успешен.
Интересна композиция от цветове и арт идеи представи талантливата художничка и преподавател по изобразително изкуство от Любимец – Мария Колева. Водена от желанието си да създава красота за очите и душата, тя се включи в празничната великденска украса и декорира две от стиропорните яйца.
Инициативата на община Любимец и НЧ „Братолюбие – 1884“, да създават весело предпразнично настроение и да превръщат пл. „Трети март“ в цветна картина преди Великден се приема с радост от всички, а поставянето на красивите фигури предизвика любопитството на малки и големи.

 

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 22, 2021 15:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама