Харманлийски ученици са отличени в национално състезание по музика

Сакар нюз
От Сакар нюз април 5, 2022 10:10

Харманлийски ученици са отличени в национално състезание по музика

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 7 април 2022 г., брой 13/991, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Трето място зае Борислав Борисов на Националното музикално състезание „Ключът на музиката“, провело се в Пловдив. Той е ученик в шести клас на училище „Иван Вазов“ – Харманли. За последния кръг на състезанието достигна и друго дете от този клас – Виктория Бурнусузова. Техен учител по музика и инициатор за участието им е Ивелин Михайлов.
С ученици, на които води учебния предмет „Музика“, Михайлов участва в състезанието, което е от календара на Образователното министерство, от 2019 година. Още при първото явяване на учениците му те с лекота преминават през общинския и областен кръг и достигат до националния. През 2020 година успехът за възпитаниците на учителя по музика отново се повтаря, но поради пандемията от Ковид-19 националният кръг на музикалното състезание не се провежда. В следващата година учителят отново е подготвил ученичка, която е класирана за последния етап.
За участието в състезанието “Ключът на музиката” през тази учебна година Ивелин Михайлов споделя: „Най-големият успех настъпи през тази година – 2022-ра. Две от децата – Виктория Бурнусузова и Борислав Борисов от 6. клас, се класираха на национално ниво, като Борислав Борисов има 86 т. от максималните 90 и с този резултат се класира на трето място в България за шести клас в това музикално състезание. Това е изключителен успех и повод за гордост!“
Преподавателят по музика в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, благодари за подкрепата, която получава в работата си от родителите на учениците и ръководството на училището.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 5, 2022 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама