Харманлийски гълъбовъди получиха национални купи

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 2, 2022 11:30

Харманлийски гълъбовъди получиха национални купи

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 декември 2022 г., брой 44/1022, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Гълъбовъдите от Сдружение “Харманли полет” – Христо Стоянов и Живко Желев, получиха купи за първите си места на национално ниво. Те им бяха връчени на провелата се церемония по награждаване на шампионите в различните полети от календара на „Българската Асоциация на спортните гълъби“, провела се на 26 ноември 2022 г. в Хасково.
Призовете им се дават за полетите на техните гълъби от румънските градове Дарабани (703 км) и Търгу Фрумос (600 км), чиито дължини на пробега влизат добилата в популярност категория „майсторска“.
Особено категорична бе титлата на Христо Стоянов, чийто гълъб бе единственият в цяла Южна България, прибирайки се в самия ден на полета.
Купата на другия шампион Живко Желев също е много ценна за самия него и неговия клуб, имайки предвид, че той е новобранец при гълъбовъдите, но с всяка изминала година неговите птици подобряват класиранията си, ставайки все по-добри и по-добри. Двамата шампиони обещават догодина да са сред водещите гълъбовъди в тяхната Асоциация, но също така ще се радват и на постиженията си на колегите от Сдружение „Харманли Полет“.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 2, 2022 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама