Харманлийска рап звезда угасна с усмивка на лицето

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 13, 2013 08:34

Харманлийска рап звезда угасна с усмивка на лицето

Рапърът Николай Благоев, по известен като Niks, почина внезапно по време на записи. На 17 юли, роденият в Харманли музикант, е трябвало да запише нова песен в студиото на Мишо Шамара. “Дойде в студиото, беше усмихнат. Нямаше никакъв признак, че ще се случи нещо. Влезе в стаята, където работим, и разказа един виц, смееше се, изглеждаше супер добре. После седна на един стол и на секундата падна и умря”, каза пред БЛИЦ известният рапър.
„Голяма е трагедията. Млад, талантлив, готин човек, с мечти, цели и идеи без време напусна живота. А може и да е избран за по-добър свят и да се е спасил от нашия покварен такъв.” – добави Шамара. Това е вторият случай, в който рапър почива в неговото студио.
Медиите тиражираха новината, че причината за смъртта му е сърдечен удар. Близките му не споделят това и чакат подробните изследвания, които ще са готови след два месеца.
Те казаха, че е бил в отлично здраве и не е страдал от никакви заболявания, затова според тях вероятната причина е съчетанието на алкохол и наркотици.
Николай Благоев през 2007 година, заедно с още две момчета от града – братята Здравко и Йордан, сформират група, наречена Touch Down. Направили първата си песен „Все още влюбен” като на майтап. Тя обаче, изненадващо станала тотален хит в интернет и те решили да продължат да правят и други парчета. След участие в „Шоуто на Слави” пуснали дебютния си албум „Градски легенди! Въпрос на рими” в ограничени бройки и всички дискове се продали из цяла България. Първият им професионален видеоклип H.O.T. оглави класациите на The Voice и групата им участва в първото турне на The Voice. Следващото им е с това на „Кока-Кола”. Групата е работила с известни имена като – Играта, Мишо Шамара, Ghettoman, Xplisit, Sanny Alexa и много други. Touch Down са имали участия заедно на една сцена и с Мария Илиева, Любо, Графа, Santra, Лора Караджова, Лили Иванова, Andrea Banica, DJ Sava и са пяли заедно със световната звезда Taio Cruz. Пели са с изпълнители от Щатите, Австрия и Домениканската Република.
Първоначално той записва да учи английска филология в Пловдивския университет, но установява, че музиката е по-голямата му страст и се премества в София, без да уведоми никой. Там започва да работи с Мишо Шамара, но родителите му не одобряват това. Въпреки всичко, концерт след концерт и песен след песен, три обикновени момчета от Харманли стават много известни и обичани в цяла България.
Сега след ужасната трагедия с 23-годишния Niks, групата му, близките, приятелите и целият БГ Хип Хоп скърбят за него.
„Ще ни липсваш ужасно много” – пишат всички на facebook профила му.
“Niks – Талант, Енергия, Емоция, Усмивка! Всичко в този свят е нечестно, несправедливо и нелепо…”
“Никога Няма да си забравен от хората, които са имали възможността да се докоснат до теб, до твоята музика…”
“Вдигаше цяла България по концертите на крака …”
“Завинаги ще бъдеш в нашите сърца! Толкова е нелепо и ужасно да си отиват от този свят толкова млади и талантливи хора! Защо животът избира точно тях?! Нечестна и несправедлива е съдбата…”
“Нека душата ти отиде на по-добро, по-чисто и по-свято място!”
“Господи, моля те, върни ни го. Има толкова обич, която да даде на хората, които го обичат, на света и на феновете.”
„Имаше толкова живот пред теб! Сълзи ще има винаги, това никога не ще се забрави от близки и познати… щом толкова хубав човек като теб си отиде толкова рано. Може би е било за добро, може би си твърде добър, за да бъдеш тук, може би просто там ще е по-добре, затова. Никога няма да си забравен както ти, така и усмивката ти, и всичко в теб. Ти виждаш чувствата може би на всички ни. Дано там горе е прекрасно и да ни пазиш тук долу, както и да чуваме ехтенето на песните ти.”
Това са само малка част от публикациите на неговият facebook профил.
“Сега остават само спомените, но те поне са много и са страхотни. Почивай в мир, брат ми. Никой няма да може да заеме мястото ти на сцената и в живота ни!” – споделя едно от момчетата от групата му Touch Down.
Всички негови близки приятели, фенове и познати не спират да изказват мъката си на стената му във facebook и да си спомнят хубави мигове с него. Качват негови хитове през годините и весели снимки.
Жалко, че всичко това не може да помогне и да го върне тук при нас…

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 13, 2013 08:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама