Учителки от Харманли бяха на прием при президента

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2022 13:59

Учителки от Харманли бяха на прием при президента

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 27 май – 2 юни 2022 г., брой 20/998, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Катя Димова и Румяна Петкова – учители от харманлийското училище „Иван Вазов“ отпразнуваха с президента на България Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Събитието по случай празника се проведе в Националния исторически музей в София и събра представители на академичната и научната общност, ръководители на образователни институции, учители, културни дейци, общественици, хора на изкуството, представители на държавни институции.
Приемът бе открит с Националния химн на Република България и известния като химн на българската просвета „Върви, народе възродени“, в изпълнение на Детския хор на Българското национално радио. След това президентът Румен Радев поднесе своето приветствие по повод празника.
Отличените харманлийски – Катя Димова и Румяна Петкова, са имали мисията да поздравят лично президента, да му подарят икона на Богородица и да го поканят да посети храма „Свети Атанасий“ в Харманли. Подаръкът и поканата са лично от отец Максим, свещеник в църквата.
На приема при президента присъства и Петя Карабакалова – музикален педагог в ДГ „Ален мак“ – Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2022 13:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама