Ученици и учители отбелязаха 1 ноември с мероприятия

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2022 11:08

Ученици и учители отбелязаха 1 ноември с мероприятия

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 4 - 10 ноември 2022 г., брой 40/1018, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Ученици и учители от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли отбелязаха 1 ноември – Денят на народните будители, със серия от празнични мероприятия.
В класовете от начален етап се организираха и проведоха празнични програми, в които учениците, облечени в празничните униформи на училището, почетоха будителите, като пяха песни и рецитираха стихове за тях.
Учениците от прогимназиален етап изразиха своята почит към будителите в уникални творчески проекти, чрез които за пореден път ни запознаха с хората, които в годините на робство и безправие са отваряли очите на българите за светлината на буквите и знанието, за нашето славно минало.
В часа на класа темата, върху която се постави акцент, бе 1 ноември – Ден на народните будители. Във всяка класна стая учители и ученици говореха за важността на святото дело на книжовниците, просветителите и революционерите, които са светъл пример за нас с това, което са съхранили и са ни завещали – национален дух, език, самочувствие и самосъзнание, смелост, честност и любов към отечеството.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2022 11:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама