Установиха причинителите на три пожара

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2021 09:27

Установиха причинителите на три пожара

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/961 година XVIII, 30 юли - 26 август 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Причинителите на три пожара бяха установени часове след като пламъците от тях бяха потушени.
На 23 юли около 13:00 ч., в РУ Харманли е получен сигнал, за това че в местност Чакърова мандра, край село Овчарово възникнал пожар. Установено е, че са изгорели около 4 дка лозови насаждения, собственост на 62-годишна жена от Радомир и около 30 дка стърнище.
След разследване е установен и извършителя на деянието – 52-годишен мъж от Харманли, който поради небрежност /неизгасена цигара/ е причинил пожара.
Няколко часа по-късно е получен сигнал за това, че в местността Юрутлука, землището на с. Изворово, е възникнал пожар. Установено е, че огънят е обхванал около 500 дка широколистна гора.
Той е възникнал в следствие на косене на нива с люцерна от трактор, с прикачен към него инвентар – роторна косачка, управляван от 37-годишен мъж от село Мустрак.
На 28 юли е за възникнал пожар в имот в Любимец, собственост на 33-годишна жена от града. Засегнат двора на имота, състоящ се от сухи треви и 4 метра дървена стреха на покрив на находящ се в близост имот.
След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието – 56-годишен мъж от града, криминално проявен и осъждан, който е запалил сухите треви в имота на жената със запалка. Той е задържан за срок до 24 часа.

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2021 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама