Условна присъда за полицая за инцидента със загинал моторист

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 1, 2021 10:37

Условна присъда за полицая за инцидента със загинал моторист

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/957 година XVIII, 2 - 8 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, с изпитателен срок от 4 години и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 години” е осъден полицаят З.Т.М. от Харманли.
Той е обвинен за това, че на 27 април 2017 г. в землището на с. Надежден на общински път при управление полицейски автомобил “Опел Астра“ нарушил правата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на С.А.А.
Тогава в полицейския бюлетин бе записано, че същия ден към 10:15 часа пътни полицаи са подали сигнал за спиране на моторист, който се е движел с висока скорост и без каска в посока Харманли – Иваново, на около 1 км, южно от разклона на с. Остър камък. Мъжът не се подчинил, последвало преследване по черен път. Там мотоциклетистът претърпял пътно-транспортно произшествие и починал на място. Това е 31-годишният Сергей А. от село Надежден.
Разследването показало, че той е управлявал нерегистрирания мотор с 2.49 промила алкохол в кръвта и не е притежавал книжка.
След инцидента З.Т.М. бе освободен от работа, но съдът го е възстановил.
Присъдата на Окръжен съд-Хасково от 29 юни подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – гр. Пловдив, в 15-дневен срок.

Снимка: Хасково Инфо

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 1, 2021 10:37
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Kaudne юли 6, 10:58

    Изобщо не го виждаме да шофирам патрулка и да се надъхва на работно си място само празни приказки

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама