Управителят на болницата в Харманли подаде оставка

Милена Митева
От Милена Митева октомври 29, 2021 09:38

Управителят на болницата в Харманли подаде оставка

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Общински съвет освободи от длъжност управителя на “Многопрофилна болница за активно лечение Харманли“ – д-р Златка Чанкова. Това стана след като до председателя на ОбС – Йордан Малинов, бе депозирано заявление, в което настоящият управител моли да бъде освободен от заеманата длъжност по взаимно съгласие, счинато от 1 ноември тази година. Причините, които посочва, са здравословни.
За този мандат за управител на „МБАЛ-Харманли“ ЕООД д-р Чанкова е избрана с решение №92 от 12 февруари 2020 г. за срок от три години след проведен конкурс. С нея бе сключен договор за управление, в който тя да упражнява правата на собственост на Общината върху дялове или акции на търговски дружества, чийто капитал е собственост на общината и общинските предприятия.
След приемането на оставката ѝ местният парламент следва да назначи изпълняващ длъжността.
Д-р Златка Чанкова управлява “МБАЛ - Харманли” ЕООД от 2015 година. Преди това бе дълги години управител на “Медицински център 1”.
През 2014 година тя получи грамота на областно ниво и бе номинирана и в националната класация за мениджър в областта на здравеопазването.
На церемонията в Хасково, на която домакин бе областният управител, д-р Колев – председател на Районната лекарска колегия, посочи, че д-р Чанкова се справя отлично и с обслужването на големия бежански център в Харманли.

Общинският съветник Николай Георгиев попита доктор Чанкова в какво финансово състояние оставя „МБАЛ-Харманли“. Специалистът обясни, но поради лошата интернет връзка на проведената онлайн сесия отчета остана не разбран. Пред „Сакарнюз“ Георгиев сподели, че ще поиска отговора на своето питане писмено.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 29, 2021 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама