„Умопомрачение“ замисли мъжете и развесели жените

Милена Митева
От Милена Митева октомври 8, 2021 11:26

„Умопомрачение“ замисли мъжете и развесели жените

Акценти

  • Регионален вестник, # 36/968 година XVIII, 8 - 14 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Театралната постановка „Умопомрачение“ на Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Бургас разтърси от смях свиленградчани. Той гостува в граничния град по повод празника му.
За да се насладят на театралното изкуство в НЧ „Просвета“ – Свиленград се събраха най-големите фенове на Асен Блатечки, Койна Русева, Никол Карабинова.
Под режисурата на Борислав Чакринов, професионалистите представиха една пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват.
В началото на постановката Майлс Гладстон (Асен Блатечки) сякаш има всичко – жена-трофей, успешен бизнес, щастливо омъжена дъщеря. След двадесетгодишен брак той е напуснал жена си Кейт (Койна Русева), за да се ожени за младо момиче на половината от неговата възраст. И изведнъж животът му се преобръща. След шест месеца новата му жена го напуска, бизнес партньорът му Джери (Стефан Иванов) го прецаква, бракът на дъщеря му Сюзан (Никол Карабинова) е на път да се разпадне, а най-лошото от всичко е, че бившата му жена, която винаги е била до него и при която той мисли да се върне, е променила живота си на 180 градуса и излиза с младеж, който е на половината от нейната възраст. Тя не само изглежда по-добре от всякога, но и иска да купи модерния му апартамент, за да заживее в него с младия си приятел Дърк (Никола Парашкевов). Майлс преживява истински шок, когато разбира, че тя вече не се интересува от него. Дали финалът за него ще е щастлив? Не и в тази пиеса, особено ако си мъж. Накрая Майлс, партньорът му, който го е прецакал, и младият любовник се събират отново в шикозния, но лишен от женско присъствие, апартамент и продължават с опитите си да разберат жените.
Режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов сподели защо се е спрял именно на това заглавие. По думите му текстът на „Умопомрачение“ изглежда в началото като една обикновена ситуационна комедия, засягаща проблемите на хората от средната възраст, но има един много неочакван финал. Според него това е постановка, която се развива малко по-сложно от нормалната ситуационна комедия.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 8, 2021 11:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама