Търсят се помощници в отглеждане на любимци на четири лапи

Милена Митева
От Милена Митева януари 20, 2021 10:28

Търсят се помощници в отглеждане на любимци на четири лапи

Акценти

  • Регионален вестник, # 2/934 година XVIII, 15 - 21 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Зоодоброволци – Харманли“ търсят помощници за отглеждане на приютените от организацията животни. „От желаещите да помогнат ще се изисква единствено измиване на съдовете, слагане на храна и вода, както и пускане на четириногите за кратка игра и евентуално при нужда отвеждане на някое до клиника. Това отнема повече от 1 час седмично“, споделя Дима Георгиева, една от жените, които се грижат за четириногите.
Към момента петима доброволци се грижат за 20 животни.
Статистиката на организацията показва, че за изминалата година под крилото на добрите хора са попаднали 120 кучета, 60 от които бебета. Доброволците споделят, че са щастливи от факта, че 100 от тях са щастливо осиновени.
Тревогите им през този студен месец са свързани с това, че сигналите за бездомни кучета се увеличават и изнемогват с това да се справят с тях. Една от основните причини е храната, с която разполагат. Тя е недостатъчна.
Призивът на членовете на организацията е всеки, който иска да помогне с даряването на храна да се свърже с тях на фейсбук страницата им или на 0893 79 55 33, за да има успех каузата им с любимците на четири лапи.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева януари 20, 2021 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 283 015 преглеждания