Търсят се играчки и книжки за детски кътове в болниците

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2021 10:51

Търсят се играчки и книжки за детски кътове в болниците

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/967 година XVIII, 1 - 7 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Благотворителната организация “Ангели за България” на българите във Великобритания преди година и половина, започна инициатива, като събира мебели, книжки и играчки, с които да се обзаведат детските кътове в педиатричните отделения в държавните болници в страната ни.
Дотук са успели да направят 20 къта в 20 болници в 20 български града. Всеки месец изграждат по два нови в две болници. Сега наред са Провадия и Велинград.
Инициаторите на каузата се обръщат вече и към сънародниците си в България. Всеки, който има запазени детски книжки и играчки, може да ги изпрати на българския адрес за дарения на организацията, а те ще ги преразпределят към кътовете, които обзавеждат.
Играчките може да са дървени или пластмасови, но не и плюшени, защото не подлежат на болнична дезинфекция.
Когато се лекуват по болниците, децата трябва да са в приветлива, подходяща за тях среда. Детските кътове в педиатричните отделения са едно от малкото места в болниците, които те със сигурност биха искали да посетят. Ако ги има, разбира се.
Може да изпращате даренията си до офис на Еконт в София, кв. “Малашевци”, ул. “Първа българска армия”, 82, п.к. 1225, за Фелина Ковачева, телефон: 0988 398 659 (след 18:00 ч).

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2021 10:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама