Тържествено бяха отбелязани Деня на победата и Деня на Европа

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 10, 2021 08:26

Тържествено бяха отбелязани Деня на победата и Деня на Европа

Още от сутринта на 9 май на централния градски площад „Освобождение“ в Тополовград звучаха съветски и руски песни, посветени или свързани с Втората световна война. Постепенно на площада се събираха хора, дошли да участват в отбелязването на Деня на победата, донесъл края на Втората световна война, и Деня на Европа.
По традиция празненството започна с шествие от сградата на Общинска администрация, през целия площад и заставане на колоната пред Паметника на падналите за свободата и независимостта на България. Звучаха химните на България и на Европа, прозвуча гласът на Левитан със съобщението на съветското Информбюро, в което обявява началото на Втората световна война, както и песента „Вставай, страна огромная“.
Слово за историческото значение на Деня на победата на 9 май и обявеният за същата дата Ден на Европа, изнесе секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Райна Зотова.
След неговото приключване бяха поднесени венци и цветя от много организации, училища, партии и граждани.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на загиналите във войната. На тържеството освен гражданството, присъстваха и председателят на ОбС –Пламен Минчев и зам.-кметовете – Данчо Трифонов и Хараламби Мочев, почетни граждани на Тополовград, общински съветници.
Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 10, 2021 08:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама