Тържествата за Деня на бежанеца бяха отменени

Милена Митева
От Милена Митева юли 4, 2014 08:38

Тържествата за Деня на бежанеца бяха отменени

Тържеството по случай деня на бежанеца в Харманлийския регистрационно-приемателен център (РПЦ), което трябваше да се проведе в петък следобед, беше отменено. Директорът на лагера Марко Петров обясни на бежанците причината за това – трагедията сполетяла България с удавените във Варна и Добрич.
В малката импровизирана програма сирийските деца показаха, че имат способности да възприемат българският език. Подредени в редици, те броиха на български и изричаха добри думи, едната от които бе “мир“. Малчуганите носеха шапки на главите си с надписи на български.
Тържество нямаше, но бежанците получиха плодове, лакомства и напитки, осигурени от БЧК по проект “Радост в детските очи“.
Директорът Петров каза, че прави подарък за някои от обитателите в лагера. Той обяви, че онези, които са получили статут на бежанец и не им се полагало храна, вече ще получават. „Никой няма да оставим гладен“, успокои той събралите се.
Бежанците останаха съпричастни към трагедията и след като приключи раздаването на храна, обстановката в лагера бе както всеки ден. Никой от бежанците не си позволи да пусне музика и да купонясва под прикритие.

Милена Митева
От Милена Митева юли 4, 2014 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама