Традиционните есенни панаири в областта се отменят

Милена Митева
От Милена Митева октомври 1, 2021 14:50

Традиционните есенни панаири в областта се отменят

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/967 година XVIII, 1 - 7 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Отменят се традиционните есенни панаири в градовете от региона. Управата на Свиленград, Симеоновград и Харманли тази година не разрешава те да се провеждат, заради епидемичната обстановка в страната.
„Ограничителните мерки според заповедта на здравния министър, които са в сила от 7 септември – до 30 октомври, забраняват провеждането на масови мероприятия на открито като панаири, фестивали и събори“, се казва в съобщение на Община Харманли.
От там обясняват, че през последните дни са били обсъждани варианти за реализирането му, съобразно действащите мерки. Въпреки това, забраната е категорична и панаирът се отменя за втора поредна година.
„Желаещи за участие има, но докато не се нормализира здравната обстановка, не можем да си позволим провеждането му”, гласи краят на съобщението.
По тази причина фестивалът „На Хармана“ също бе отложен.
Фестивалът „Златна есен“, превърнал се в традиционен празник за град Симеоновград, няма да се състои. Това обясняват от управата в града. През изминалите години той се утвърди като едно от най-масовите мероприятия, включени в културния им календар.
Община Симеоновград изказва своята благодарност към всички, заявили участие, за тяхната съпричастност, мотивираност, желание и ентусиазъм.
„Благодарим и на всички желаещи да присъстват и се надяваме на разбиране, защото животът и здравето на всеки един от нас е над всичко“, се казва още в съобщението.
Тържествата по повод празника на Свиленград компенсираха отмяната на панаира тази година. По традиция той трябваше да се проведе последната седмица от септември, а на 5 октомври да бъде отбелязан Денят на града.
Тази година обаче екипът на Община Свиленград подготви празнична програма в рамките на 12 дни с 23 събития за жителите и гостите на града. Те започнаха от 21 септември и ще приключат на 5 октомври, когато Свиленград празнува.
Празникът на Любимец и панаирът всяка година съвпадат. Тържествената програма по отбелязването продължи пет дни и в нея бяха включени мероприятия само за отбелязване на Деня на града. Събор нямаше.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 1, 2021 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама