Тотална кучемания обхвана Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2021 10:04

Тотална кучемания обхвана Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 14/946 година XVIII, 9 - 15 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От няколко месеца насам се забелязва, че голяма част от жителите на Тополовград са обхванати от тотална кучемания. По улици, площади, Градския парк постоянно могат да се видят хора на различна възраст – от деца, до юноши, младежи, хора на средна, зряла и „трета“ възраст да водят и разхождат кучета.
Разхожданите четирикраки домашни любимци са пъстра и разнообразна картина. От грамадни, рошави и настръхнали песове, които само като ги гледаш те хваща страх, до средни и съвсем малки кучета от различни породи, които ако не внимаваш, може и да настъпиш.
Разхождат си ги хората, срещат се, обменят мнения и опит, коя порода как се гледа и въобще намират си занимание. Даже се оплакват, че гледането на куче в домашни условия хич не било лесна работа, искало повече грижи, отколкото за човек. Сигурно е така, но модата си е мода, докато се изчерпа търпението и изчезне интереса.
Известен тополовградски ветеринарен лекар сподели, че все по-малко се занимават с дребни и едри животни като овце, кози, кокошки, крави, коне, отколкото с кучета, котки и други домашни любимци.
Но такива са времената, това е модерно сега. Само дето разхождайки кучетата, една голяма част от собствениците им „забравят“ да почистят оставяните от тях изпражнения на обществените места.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2021 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама